Gå til innhold
Arkivverket

[#70434] Hvor var Sortland Conditori? Drevet av Herman Sofus Fredrik Ellingsen, f. 1864?


Gjest Hilde Stavem
 Del

Recommended Posts

Gjest Hilde Stavem

Håper noen kan hjelpe meg å finne ut mer om 'Sortland Conditori'.Kan Herman Sofus Fredrik Ellingsen, f. 24 mai 1864, ha drevet et 'conditori' sammen med poståpneri og forretning på handelsstedet Jennestad?I 1900 var Herman i Kristiania med kone og barn, i Schønings gate 27; fra 1899 var han assistent i Norges bank.Avviklet Herman virksomheten på Jennestad (conditori, butikk, post?) før de dro til hovedstaden?Takknemlig hvis noen kan kaste litt lys over dette!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjellaug R. Petit

Det må vel være snakk om Sortland i Nordland for her finner du en Hermann S. Ellingsen i passe alder i SQortland: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hilde Stavem

Takk for innspil, Kjellaug, det var flott!Er det noen som vet mer om virksomheten på handelsstedet Jennestad, Sortland i Nordland?Om det virkelig var på Jennestad handelssted at Sortland Conditori var? Og når var det 'conditori' der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hilde Charlotte Andersen

Herman Sofus Fredrik Ellingsen (1864-1924) f.Sortland - til Oslo 1899. Foreldre er Abel Ellingsen og Elise Rosenvinge. Ellingsenfamilien = Sortland. Foreslår at du skaffer deg Sortland Bygdebok Del 2. På side 447 står Herman kona Johanna J.Brun (1867-1943)hennes foreldre, og alle syv barna deres.Du vil finne ut mye om familien der, kanskje også om Sortland Conditori som meget mulig kan ha vært på Jennestad, ca. en mil nord for Sortland.Håper dette kan være til hjelp for deg. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.