Gå til innhold
Arkivverket

[#70443] Hans Johansen Gudmundrud, Søndre Land.


Gjest Sonja Fjellhaug
 Del

Recommended Posts

Gjest Sonja Fjellhaug

Hans gifter seg den 26.12.1817 med Mari Nilsdtr. Ved vielsen er han gårdmann på Gudmundrud, ved datteren Bertes dåp 4 måneder senere er han husmann på Faldseie. Hans er ikke nevnt på Gudmundrud i bygdeboka. Hvem er Hans sønn av? Finner flere alternativer født ca 1793, men står egentlig igjen med denne som en mulighet: Hans dp 10. trin 1793, sønn av Johannes Johansen Hvalby og Anne Hansdtr Øystad. Kan ikke finne noen av foreldrene som barn på gårdene de er nevnt ved. Håper noen kan hjelpe meg med å pusle sammen denne gåten. Har sett på faddere ved barnas dåp, men de ser ut til å være bare naboer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eva Johannessen

Regner med at du har du sjekket ut denne på Grætte, Hoff Annex?Johan Johansen Mand 40 Begge i 1st. ægtsk Hsmd. med jord Berte Pedersdtr Hans kone 47 Begge i 1st. ægtsk Peder Johansen Deres børn 11 Hans Johansen Deres børn 8 Marit Johansen Deres børn 4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sonja Fjellhaug

Har sett på denne, er fortsatt ikke helt sikker på hvem som er foreldrene hans, er bare ganske sikker på at faren heter Johannes, da det er det -sen navnet han bruker mest. Regner med at han er fra Land da det ikke står noe annet ved vielsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hilde Rossing

Er dette dem på Bertelstuen i FT 1865?[url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=3&filnamn=f60536&gardpostnr=1521&merk=1521#ovre>LenkeIsåfall har vi datter Marie her nr. 73, født på Sand 1832 Permanent sidelenke: LenkeKonfirmert iFluberg 1808, 15 år gml Hans Johansen Sand nr.36 h.side h. spaltePermanent sidelenke: LenkeI FT 1801 ingen Hans Johansen/ Johannesen på Sand, men nevnte kandidat på Grette er verdt å se på,Lenke I 1823 er det en forlover ved navn Hans Johansen bor Grette, i 1824 en fadder ved navn Mari Nielsdatter bor Grette. Vet ikke om disse var gift, går litt på 'hukommelsen' her nå.Så har du FT 1801 Hans Johansen (med bror Peder Olsen) på Shee med mor Anne Hansdtr, gift 1.gang,Lenke Permanent sidelenke: Lenke Finner ei Ane Hansdatter som juli 1796 vies med Ole Pedersen,har forlover fra Øisstad. Midten v. side Permanent sidelenke: LenkeOle Pedersen og Ane Hansdatters sønn Peder (samme som på 1801 Schee?) Permanent sidelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hilde Rossing

Ser du fikk to lenker til vielse Ole og Ane,denne 'glapp'Lenke Legg merke til at både Ane og Ole er i 1.ekteskap uten å være reg. på ektefelles bosted.Og som sagt Øistad og Øystad er to forskjellige gården.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sonja Fjellhaug

Takk for svar. Får bare jobbe videre med denne og se om løsningen dukker opp etter hvert. Vanskelig å finne folk i Land.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.