Gå til innhold
Arkivverket

[#70566] Hans Jørgensen født ca 1840


Gjest Terje Roghell
 Del

Recommended Posts

Gjest Terje Roghell

Søker opplysninger om Hans Jørgensen, født ca 1839-43. Etter ”sigende skal han være fra en av dalene sørpå” – muligens Gudbrandsdalen. Han fikk en ”uegte” datter på Hemnesberget, Jørgine Benedicte, født 7. januar 1887, med pike Berit Oline Eriksdtr, født 1859, fra Hemnes. I desember 1887 var barnefaren syk og under behandling hos lege på Nesna. Den 12. juni 1889 opplyser daværende lensmann i Hemnes, G. Pleym, i notat til Amtmannen i Nordland, at Hans Jørgensen oppholder seg på Hemnesberget, han er ca. 50 år gammel og sykelig. Lensmannen sier også at ”der er skeet lysning for han til ægteskab med en pige af samme alder som han selv”.Etter 1889 ser en ikke mer til denne Hans Jørgensen i Hemnes. Er det noen som vet noe om hvor han kom fra – og hvor han dro?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torodd Kinn

Eg ser at det er barnefaren sjølv som har meldt om fødselen til Jørgine, og det skulle tilseie at fødselsåret 1843 er nokolunde rett.Dalane sørpå må vel vere Hedmark el. Oppland, ev. Buskerud el. Telemark. Det er ikkje så skrekkeleg mange med det namnet med oppgjeve fødselsår 1841-45 i FT1865.Trur han her er lovande: [url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&sidenr=16&filnamn=f60512&gardpostnr=122&personpostnr=730&merk=730#ovre>Lenke (Han er vel å merke odelsgut, ser det ut til. Det taler mot han.)Ein annan kandidat:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.