Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Adam Nilsen

[#70709] Ukonfirmert far av uekte barn

Recommended Posts

Guest Adam Nilsen

Hei alle sammen,Jeg har spurt om dette før, men nå har jeg noen nye spørsmål. Først, to generelle spørsmål:Hvis en person begikk leiermål, kunne han være fadder ved dåpen til et annet barn?Hvis en person var ikke konfirmert, kunne han være fadder?Min tipp-oldefar var uekte sønn til 'den uconfirmerede reserve dragun Johan Johannesen Agnalt' i Tune, 8 nov 1795 [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7494&idx_id=7494&uid=ny&idx_side=-146>Lenke. Jeg leter etter informasjon om Johan, og jeg fant en John Johannesen Agnalt som fadder til Maria, 13 mar 1796

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tom Askerøi

Hei AdamDet følger et ansvar for barnets 'kristelige' opplæring med det å være fadder. Dette ble antagelig tatt adskillig mer bokstavelig på 1700-tallet enn idag. Så jeg kan aldri tenke meg at en 'ukonfirmert' kunne stå fadder.Når det gjelder folk som hadde begått leiermål er jeg noe mer usikker, men bekjennelse og tilgivelse ligger jo sentralt i den kristne lære, så jeg vil gjette på at et leiermål i seg selv ikke var diskvalifiserende. . . ?Håper noen andre VET dette sikkert.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.