Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Andreas Rindal

[#70770] Plassen My(h)ren Nedre i Fåberg

Recommended Posts

Guest Andreas Rindal

Hei!Jeg lurer på om det er noen her inne som har kjennskap til en gård eller husmannsplass som heter Nedre Myren i Saksumdalen? (Fåberg). Jeg har aner derifra og vet at den trolig lå i Saksumdalen der min oldemor vokste opp. Min tippoldefar Amund Simonsen bor på Myren Nedre i FT av 1900. Den oppgis til å være nr 102 av gårder i Fåberg. Problemet er at den ikke finnes hverken på kart eller er nevnt i nyere tid. Om det er noen som sitter på kunnskap eller har boka husmannsplasser i Fåberg, og kan hjelpe så er jeg veldig takknemmelig:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ann-Mary Engum

Finner Myren nedre i matrikkelutkastet av 1950. 102 Myren 1 Myren nedre 2 mark 46 øre Einar Laderud 2 Sveseteren 0 mark 12 øre Teodor Dalby 3 Myren øvre 3 mark 17 øre Karsten Myren 4 Løkka 0 mark 01 øre Einar Laderud [url="http://www.dokpro.uio.no/cgi-bin/stad/matr50?task=s&fnr=5&hid=94&gnr=102>LenkeFåberg og Lillehammer historielag : Innholdsfortegnelse for årbok 1 - 1979 Side 39: Ikke ensomt i «Amrika» i Saksumdalen. (Einar Laderud)Om liv i ulike husmannsheimer i Saksumdalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Andreas Rindal

Takk Ann-Mary. Dette var noe av det jeg har funnet ut selv, men lenger kommer jeg ikke. Var i Saksumdalen og Fåberg for å titte etter gården denne uka, men fant desverre ikkeno. Er det noen som har oppslagsmuligheter i denne boka?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kari Hagen

Hei Andreas!Send meg en e-post på hagen-k alfakrøll online.no, så skal du få kopi av siden som er i boka husmannsplasser. og et kart-utsnitt. Det står ikke så mye i boka, men det er bilde av både øvre og nedre Myren.Vennlig hilsen Kari, for tiden i Vingrom.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.