Gå til innhold
Arkivverket

[#71045] Hva heitte lensmannen i Averøy på Nordmøre året 1699?


Gjest Torkild Knudsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Torkild Knudsen

Er det noen som med sikkerhet kan avklare om lensmannen i Averøy året 1699 var Erik Nilsen, Erik Nilsen Skovik eller Erik Nilsen Rånes. Det er mulig at disse tre er samme mann.Se forøvrig debatt 35109 innlegg 16.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Kristiansen

Kanskje du finner hva du leter etter i fogderegnskapet? Lenke Det er ikke mikrofilmet og ligger i Riksarkivet i Oslo.Det bør finnes et bilag hvert år i fogderegnskapene med oversikt over lensmennene i fogderiet. Lensmennene hadde skattefrihet for garden de bodde på, og bilaget er nok med i regnskapet for å vise hvem som var lensmenn og derfor viser hvilke garder det ikke er tatt inn skatt for.Hvis du er heldig, står det gardsnavn på lensmannen i Meks tinglag. I regnskapet for 1692 som jeg har en kopi, av står det ikke gardsnavn på lensmennene i teksten, men over seglene deres står det gardsnavn på de fleste, dog ikke lensmannen i Meks tinglag, Nils Madsen. Mvh Tore

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torkild Knudsen

Mange takk Tore.Dette med å sjekke hvilken gård som hadde skattefritak som lensmannsgård er en god ide. Det er nok lenge til jeg får sjekket dette, men da skulle det iallefall være en god mulighet til å få på det rene om lensmannen bodde på Skovik eller om han bodde på Rånes 1699.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.