Gå til innhold
Arkivverket

[#71160] Seilskute mannskap, kaptein Klouman, ca år 1900


Gjest Fredrik Klouman
 Del

Recommended Posts

Gjest Fredrik Klouman

Vedlagte bilde viser kaptein Gerhard Klouman med mannskap på seilskute ca år 1900 (antagelig barken 'Broderfolket', Fred Olsen rederi). Klouman sitter midterst foran. Vet noen hvem de andre er, og når/hvor bildet er tatt? (Digitalarkivet har skipsliste pr 1900 for skipet, muligens er noen på bildet identiske med personer der?).

bilete7346.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunn Huglen

Her er vel skipslisten for BRODERFOLKET i 1900. den eneste jeg finner med Gerhard Koluman i navnet er den samme karen fra folketellingen innlegg 2. LenkeHvem som er hvem på bildet er vel ikke så lett å finne ut, men alder kan mulignes gi et spor.Mvh. Gunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunn Huglen

Muligens sturet han med forkle? Petter Isak Hansen f. ca 1851 Glemminge?De unge menn på hver side er vel da muligens lettmatroser?Håper noen kjenner igjen folkene her.Mvh. Gunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fredrik Klouman

Gunn: Ja, skipsfører Gerhard Klouman (f. 1842 Farsund) er samme person som i din lenke til folketellingen 1900. (Skrivemåten for etternavnet avviker litt fra skipslisten 1900 men er samme mann). Og som du skriver kan jo han med forkle være stuerten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Hålåsæter

På bildet er det 10 personer og på skipslisten (FT) er det 13. Ikke samme skute ? Hva er helt i venstre billedkant ? Ei kvinne ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fredrik Klouman

Helge: Nei, ingen kvinne i venstre billedkant. Hva angår antall personer er ikke antallet på bildet (10) kontra skipslisten (13) et avgjørende bevis for at det ikke er samme skute (antallet kan ha variert noe over tid, og det er ikke sikkert alle var til stede da bildet ble tatt).Klouman var skipsfører på 3 seilskuter (barken 'Sarpsborg' 1875-1886, barken 'Lucy' 1888-1896, og barken 'Broderfolket' 1896-1905). Ettersom fotografering ikke var så vanlig på tidlig tidspunkt har jeg gjettet på at bildet er fra 'Broderfolket', men vet det ikke. Disse tre skutene var omtrent av samme størrelse og antagelig med omtrent samme størrelse mannskap - men det kunne nok variere endel.Fra en annen kilde har jeg navn på noen av besetningen på 'Broderfolket' i februar 1900, de er alle forskjellige fra skipslisten som vel er fra slutten av 1900 eller starten av 1901: Annen styrmann Jørgen Just, tømmermann Carl Berentsen, matros Christian Wagel, matros Oscar Johanssen, matros August Olsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.