Gå til innhold
Arkivverket

[#71317] Schnur – Korskirken i Bergen, hvilket prestegjeld/sogn?


Gjest Liv B Christensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Liv B Christensen

Carl Heinrich Wilhelm Schnur er fra Tyskland, født 21.8.1827 i Braunschweig. Gift 14.10 1856 i Aker med Ingeborg Christensdatter, født 7.10.1833 i Øyer. I Folketellingen 1865 oppholder han seg i Drammen på ubestemt tid.I 1872 dør han som ”Almisselem, Kurvmagersvend, gift Karl Henrik Vilhelm Schnurr 45 Aar M” og begraves i Korskirken, Bergen.Fra nettsiden til Vålerenga Historielag skal han ha kjøpt ”Enebakkveien nr 44: Carl Stensgård festet bort denne tomten i 1859 til C. H. W. Schur. Huset sto allerede på tomten, det ser ut til at han fikk skjøte på huset fra snekker Ole Jacobsen på 'Utstederens Hus nr. 5 i Kværnerbakken.” C. H. W. Schur var kurvemaker.'Hvor skal jeg lete for å finne innføring av dødsfallet i kirkeboken? Det er Hordaland, men hvilket prestegjeld/sogn? Antar det er et skifte når han dør i 1872, vil det føres der han dør eller der kona bor på det tidspunktet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Liv B Christensen

Takk for rask hjelp Bjørg. Men hva betyr Oppholdssted 20-30? Teori - Har han bodd i tilknytning til Korskirken? La de de fattige i fellesgraver? Innlegg 3 er sønn nummer en, broren drev også med handel, men i Fredrikstad. De var i alt 3 brødre etter det jeg har funnet ut. Innlegg 4 (Ingeborg ) er ektefellen til Carl Heinrich Wilhelm Schnur, hun lever etter 1900 sammen med søsteren Sofie som er lærer. Innlegg 5 er lenke til sønnen Gustav Adolf som er kjøpmann i Fredrikstad, hvor han har en onkel som heter Gustav (Ingvald) Christensen (bror til Ingeborg) som bor der og driver manufakturhandel med sin kone Andrea.Gustav Adolf dør før 1911 og kona og en datter reiser til USA.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell-Arne Mellum

Her er dødsfallet i 1872, ført i en database over døde i Bergen for gjeldende år. Lettere å bruke ved skifteforespørsel.20-30 er en adresse. Tilsvarer Hollendergaten 4 ved overgang til adresser. Et steinkast fra Korskirken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.