Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Siri Andersen Baklid

[#71413] Hjelp til tyding (igjen)

Recommended Posts

Gjest Siri Andersen Baklid

Det er vel på tide å innse at jeg virkelig trenger et kurs i gotisk håndskrift, men inntil det er gjennomført håper jeg igjen på god hjelp fra brukerne av forumet. Trenger hjelp til å 'oversette'/tyde en sak i rettsprotokoll fra Lier, Røyken og Hurum år 1840. Har lagt ut skanna bilder av dokumentet på http://www.lms-verden.blogspot.comMin tyding så langt ligger ute sammen med bildene - ønsker hjelp til å fylle ut alle ... og ___På forhånd mange takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Aud Sandbu

Prøver på første side, med forbehold om feiltyding:Aar 1840 den 17de Januar er Justits Thingsvidne --Stevning-- Sag sat paa Thing-stedet Udengen til Optagelse i Justidssagen mod Nils Nilsen underDrammens Juridiction, Retten betjendt af Sorenskriveren i Overvær afundertegnede Laugrette. Hr. Procurator Kase lod møde vedsin Søn der fremlagde til Actering den til nærværendeThingsvidne fremlagde Stevning forsynet med Berammelseog særligen disses Paategning. End videre leverede han til Afbe-nyttelse under Thingsvidnet Udskrift af det i Hovedsagen hen-førede samt Sagens Forhør hvorefter han bad fremkalde denIndstevnte og i Forhøret afhørte Anthon Nilsen og som forelagt .....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Siri Andersen Baklid

Mange takk! Til meget stor hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.