Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Røysland

[#71561] Dødsdato eller dato for begravelse?

Recommended Posts

Gjest Knut Røysland

Kirkebok for Bjelland, Vest-Agder 1753-1792. Et tilbakevendende(?) tema: Det oppgis at 'N.N. død d. 2den Janv.' Er dette å anse som faktisk dødsdato, eller gjelder det dato for begravelse/jordfesting? Se eksempler her:LenkeDet bør vel i alle tilfeller opplyses i dokumentasjonen at det er uklart hvilken hendelse den oppgitte dato gjelder. Da blir det heller ikke så avgjørende hva man registrerer det som.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Benn Johan Rislaa

Kan se ut som det er faktiske dødsdatoer, siden de er spredt utover alle dager. Der jeg har registrert i Birkenes har jordfestelsesdatoer vært søndag, og mange begravede har vært jordfestet samtidig. Ser at enkelte av datoene også sammenfaller med søndag, så derfor kan det virke som det er dødsdagen, men sikker kan man vel aldri være. Riktig å ta det med i dokumentasjonen.Mvh Benn Johan Rislaa

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.