Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Geir Thorud

[#71579] Mulighet for å bla sekvensielt etter å ha funnet en post

Recommended Posts

Guest Geir Thorud

Et forslag til framtidig funksjonalitet ved bruk av databaser i Digitalarkivet.I flere tilfelle ville det være nyttig å kunne bla sekvensielt i en avskrift (hele avskriften) ETTER at man via søk har funnet en post ved å søke på f.eks navn.Et tilfelle er folketellinger, manntall og skattelister der det ofte er flere steder/garder med samme navn. Ved å bla fram eller tilbake finner man oftest nabosteder og kan avgjøre hvilket sted det er snakk om.Et annet tilfelle er i flyttelister der det er registrert på kun et nivå, uten å gruppere f.eks familier. Da kan man finne familiemedlemmene ved å bla sekvensielt.Det vil forundre meg om det ikke finnes flere tilfeller.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Geir Thorud

Beklager, men her ber jeg nok om noe som allerede finnes i de fleste - kanskje alle tilfelle. Glem hele saken. Kommer evt. tilbake når jeg finner igjen basen der jeg hadde problemer med å bla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Det finnst nok i alle databasar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.