Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Svein Solvang

[#71599] Bergen Rådstue 1657 - 'proffsbreff' ifm. Gynette Bell sitt dødsfall i Bergen

Recommended Posts

Gjest Svein Solvang

Lurer på om det er noen tilgjengelige kilder som tar for seg saker fra Bergen Rådstue i 1657?Bakgrunnen er en innførsel i Tingbøker fra Ryfylke, niende bind, 1653-1661, ved Hans Eyvind Næss, utgitt 1991 av Statsarkivet i Stavanger, s. 143 (tilsvarer originalt fol. 74a).Datoen er 6. og 7. nov. 1657: '(...) lod Oplese et proffsbreff daterit Bergen Raadstoffue den 5 Augustij Sist forschinnet Vnder borgemester og Raads Zignetter om dauid sin Moder gynette behll Sin Endeligt Och Affgang aff denne Verden Som nu for Retten med Andre fremlagde ducamenter bleff lest och paaschreffuet'.Skulle gjerne visst mer om hva som står i dette 'proffsbreff'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Bergen har dessverre vært utsatt for en mengde branner, og disse har tatt kraftig for seg av byens arkiver. I 1702 gikk det meste av eldre materiale tapt. Kort fortalt: Det er ikke bevart rådstueprotokoll fra 1657.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.