Gå til innhold
Arkivverket

[#71666] Brogt. 7 i 1920. Komm. tellinger for Oslo? Statsarkivet i Oslo? Byarkiv?


Gjest erling t. endresen
 Del

Recommended Posts

Gjest erling t. endresen

Hei. Hans Jacobsen Nævland fra Egersund døde 18.jan.1920 og ble gravlagt ved Vestre Gravlund 26.jan 1920 (dissenter, men notert ordinært i Oslo Domkirke.) Det opplyses at han bodde i Brogt. 7. Finnes det noen kommunale tellinger for Oslo som ikke er klausulbelagte slik som de statlige tellingene, og som viser husholdet han hørte til i årene før 1920? Noen som gjør 'søk' på Statsarkivet i Oslo, eventuelt i et byarkiv i Oslo?Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=3501&idx_id=3501&uid=ny&idx_side=-14>Lenke Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Johansen

Byarkivet i oslo har slike tellinger tilgjengelige, men da må du oppsøke arkivet, de er ikke publisert på nett.Mvh Tore

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest erling t. endresen

Har nå fått opplyst at det skal være ei Alma Petra Amanda Lea f. 1881 i Kragerø, som drev en 'spiseforretning', som bodde i Brogt.7 og som 'passet' Hans Nævland de siste årene. Hans hadde vært en venn av familien siden denne Alma var liten jente... hun skrev et minnestykke om Hans Nævland i 'Det frie Ord' etter at han var død.Har lurt på om Hans var gift etter at han ble enkemann i 1915, men de kaller seg 'søsken', åndsfrender. Så dette var nok bare ei tjenestejente, og ikke noen ny kone for hans Nævland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.