Gå til innhold
Arkivverket

[#71679] Martha Jensdatter Lembach


Gjest Thore O-Haugerud
 Del

Recommended Posts

Gjest Thore O-Haugerud

Denne dama ble gift med Johan Jochum Calensky i Høland den 20 april 1759.( Hans andre ekteskap ). Hun hadde i det minste et barn før ekteskap med JJC og de bodde fortsatt i Søndre Høland i 1762.Er det noen som har mer informasjon om henne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thore O-Haugerud

De hadde tre barn sammen,- Johan Christian f. 1761 Lisbeth ( Elisabeth ) Maria f. 1763 d.1826. Gift i 1789 med Ole Gulbrandsen Hoel Anne f. 1766 d. 1776Har ikke greid å finne om Johan Jochum og Martha flyttet fra Høland og hvor de døde.Dog vente Lisbeth tilbake til Høland ?,- og giftet og bosatte seg der.Er det noen forbindelse mellom Niels Lembach og Martha Jensdatter Lembach? Nils døde barnløs i Høland men hadde stor familie siden han var nr. 9 av 10 barn.Niels Lembach, haldenseren som revolusjonerte jordbruket i Fet, gav bort eiendommer til fattige husmanns- og bondesønner og gav påskjønnelser til driftige jordbrukere. Niels Lembach var født i Halden i 1693 som nr. 9 av 10 barn. Som sorenskriver skulle Lembach bo på landet, og han kjøpte derfor eiendommen Hof (Hov ) i Fet Gift i 1732 med Maren Bendeke, datter av den rike kjøpmann Calus Bendeke i Oslo, og ekteskapet var barnløst. Lembach solgte Hof (Hov) i Fet i 1748 og flyttet til Høland. Her døde han i 1750, 57 år gammel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Thore O-Haugerud

På side 607 bind 5 i gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog står Marte Jensdtr. Lembach omtalt i en bisetning,-se andre beboere under Hemnes søndre ,gnr. 84.Bok 6 som kanskje vil omtale denne gården er ennå ikke kommet ut.Er det noen som kjenner til denne gården og dens historie og hvilken tilknytning Marte hadde til Hemnes søndre ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Borgeren i Fredrikshald, Ole Mikkelsen (Lembach), kjent mellom 1668 og 1700, var i sin tid en av byens ledende menn. I koppskattemanntallet 1683 oppgis han med 7 barn. Det kan kanskje være han som var far til den Niels Lembach som omtales ovenfor i innlegg 3 ?Martha Jensdatter må jo være datter til en Jens Lembach, men jeg vet ikke om noen aktuell kandidat i Fr:hald som kunne være hennes far.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Ole Michelsen Lembach skal ha hatt 10 barn, Dorothea-Regina-Maren-Cathrine-Hedevig-Michel-Anders-Samuel-Niels og Magdalene/Malene, men, ingen Jens. Så hevder Thomle i PHT 1892 s.75-76.De eneste av disse Thomle mangler opplysninger om mht. barn, er Michel, forøvring ingen Jens mht. sønner og så langt jeg har fått kontrollert - heller ikke blandt døtrene - i denne generasjon heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest Thore O-Haugerud

Ser i oppslag i register for Norsk Slektshistorisk Tidsskrift at Lembach, Marte Jensdatter g. m. Kalenski er omtalt i nr.18: 77fKan noen slå opp og finne ut hva som står om henne?På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.