Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Kari Larsen

[#71694] Skanna kyrkjebøker – lite brukervennlig

Recommended Posts

Guest Kari Larsen

Jeg vet det finnes mange kirkebøker fra Åmot, så jeg er interessert i å søke i dem. Derfor prøver jeg Bosted inneheld Åmot, for kanskje å kunne eliminere andre kirkebøker fra søkingen. Jeg får frem 3 kirkebøker fra hhv Østfold, Hedmark og Rogaland (men ingen fra Åmot) med hhv 8, 6 og 30 personer. Jeg klikker på disse 3 etter tur, og hele tiden står overskriften ” Skiptvet MINI 9 1878-1900” bak antall 8. Men det kommer jo fram et varierende antall linjer, nemlig 8, 6 og 30. Kan dere ikke snart få fjernet denne overskriften eller satt inn den riktige? Eller rett og slett plassert listen der den hører hjemme – nemlig til høyre for det aktuelle Databasenavnet? Dette er veldig dårlig layout! Hvis Antallskolonnen ble flyttet foran Databasenavnet, så vil det ikke se så forvirrende ut med diverse tall mitt inne i listen over personer. (Men problemet blir jo borte hvis man plasserer listen der den hører hjemme) Hvis jeg bare søker etter fornavn John, børjar på Johns – som veldig mange i Åmot heter, kan dere få et lite inntrykk av hvor forvirrende disse tallene er. Er det mye jobb å forbedre dette?Tiltaket er jo så bra, så det skal ikke så mye til for å få det nesten perfekt!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ivar S. Ertesvåg

Du kan ikkje søkje i skanna kyrkjebøker. Det er - som namnet seier - skanna bilete av boksidene.Eller meiner du dataregistrerte kyrkjebøker? Der kan du søkje etter bustad - men det er vanlegvis gardsnamnet, ikkje prestegjeld/sokn. Det er ein privatperson som har registrert og gjort tilgjengeleg i Digitalpensjonatet kyrkjeboka for Rendal sokn, Åmot prestegjeld 1661-80. Denne finn du om du søkjer etter 'Åmot' i databasenamn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kari Larsen

Jeg søker i indeksen til Skanna kyrkjebøker. Den omfatter bare noen av disse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Else Granum

Hvis det er kirkebøker fra Åmot i Østerdalen du leter etter kan jeg muligens hjelpe deg. Jeg har skrevet av flere av kirkebøkene fra ca 1785 og fremover.Mvh Else Granum

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kari Larsen

Takk for tilbudet, Else! Kan du skrive til meg på karilarsen@tele2.no?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.