Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Pål Prestesæter

[#71749] Syver Olsen f. 1813/1815, sønn av Ole Larsen og Sigri Syversdtr Aas, Vardal

Recommended Posts

Guest Pål Prestesæter

Syver Rognstadeie ble konfirmert i Østre Toten, 16 år gammel 09.10.1831. Foreldre er opplyst å være Ole Larsen og Sigi Syversdatter Aas i Vardal. Når han gifter seg med Maren Johannesdatter 09.06.1843 er han tjener på Kobberstad. Oppgitt alder 30 år. Han er registrert på Hølstadeie senere i 1843. Samme sted ved sønnen Martins dåp i 1855. I Ft 1865 er han husmann, bosatt på Kalvløkkebakken, opplyst alder 53 år. I Ft 1875 bor han som inderst sammen med kona hos datteren Syverine og svigersønnen Hans Hansen på Rognstadsveen. I sisnevnte telling står det opplyst at han er født i Balke sogn, Østre Toten 1813.Jeg har ikke klart å finne Syver døpt, verken i Vardal eller på Toten. Noen som kan bidra med opplysninger?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Alt jeg har funnet er denne på FS Lenke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Pål Prestesæter

Takk Berit, dette var et godt forslag!Har funnet den aktuelle dåp i kirkeboka for Nord-Aurdal. Syver var født utenfor ekteskap 30.12.1813 og døpt i Svennes 30.01.1814. Faren er opplyst å være Ole Olsen i Vardal. Sannynlig vis har Sigri vært tjener i Vardal og født barnet der, men har vært tilbake i Valdres da barnet ble døpt. At farens farsnavn opplyses som Olsen, istedet for Larsen tror jeg ikke er avgjørende.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.