Gå til innhold
Arkivverket
Gjest erling t. endresen

[#71792] døv Hans Gabriel Pedersen Mong f. 1880, Sokndal/Egersund. Konf. hvor?

Recommended Posts

Gjest erling t. endresen

Hans Gabriel Pedersen f. 16.11.1880, døpt 16.01.1881, Egersund. Far: ungkar Peder Tobias Petersen Vatland av Sogendals sokn, f. 1860. Kommemntar: hennes 3. Leiermål med forskj. Perssoner, anmeldt for Sorenskriveren. Finnes ikke konf. eller gravlagt i Sokndal. Peder Tobias Pedersen ble senere husmann under Berglyd i SokndalProtokollen for fattigstyret i Sokndal, Rogaland, viser følgende:Hans Gabriel ble sendt som 9-åring 1889 til døveskole i Kristiansand. Utover 1890-tallet står det at fattigstyret bevilger penger til hans opphold ved døveinstituttet, nå i Trondhjem.Midlene bevilges fra en pott for eldre, fattige og syke osv.Senere, etter 1900, blir midlene til opphold hos ulike familier i Sokndal utbetalt fra en pott for 'Aandssvage og Abnorme'--- ja, det står faktisk slik!Jeg finner ikke denne personen i 1900-tellingen, men jeg fant altså at han bor hos ulike familier utover de første årene av 1900.Noen som vet hvor han kan finnes konfirmert, om han var i Trondhjem i den passelige alderen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Carsten Schanche

Eneste jeg kan finne som passer i 1900Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Karin Moen

Har du forsøkt Døves Menighet i OSLO ?? De har scannede bøker fra 1895 hvor det er registrert døve fra mange kanter av landet, både døpt, konfirmert og viet !

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.