Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Pål Prestesæter

[#71861] Betegnelsen 'Qvindemenneske' i kirkebøkene

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Professor Jørn Øyrehagen Sunde har arbeidet med 'Qvindemenneske' som term i juridisk sammenheng. Han viser at ordet endrer innhold, men det var hele tiden svært negativt, og ble brukt om kvinner som hadde brutt det sjette bud.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Pål Prestesæter

Takk for informative opplysninger, Yngve. Det bekrefter min oppfatning av at 'Qvindemenneske' var et negativt ladet begrep. Interessant at det er jobbet med temaet innenfor rettshistorie. Ser at professor Jørn Øyrehagen Sunde, som du viser til, har publisert artikkelen 'Qvind folch' – Kvinner og tilhøyrsle mellom 1642 og 1802”, i Från Schlyters lustgård - Rättshistoriska uppsatser 7:2007.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marie Tollan

Har støtt på begrepet 'Qvindemenneske' i forbindelse med begravelse også, gjerne fattig og/eller omreisende, mao ei med låg status. Om vedkommende også hadde uekte barn, vites ikke. Her er ett eksenmpel:Kildeinformasjon: Hedmark fylke, Tolga, Ministerialbok nr. 3 (1786-1814), Døde og begravede 1809, side 239.Permanent sidelenke: Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.