Gå til innhold
Arkivverket

[#71958] Hjelp til tyding av navn. Dåp i Asker 1834


Gjest per evensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Berit Knudsen

Dåpen fra databasen Lenke Bruk 'Databaseveljer' øverst til venstre på den mørkeblå linja. Der finner du mange opplysninger. Gå til Akershus - Asker.Tine Sophie f.5/9-dpt.28/9 1834 i Tanum krk.(vestre Bærum). Foreldre: Lars Gutorms. og Christine Hansd. Aamot eie i vestre Bærum. Faddere: 1. Birte Anders. Wensaas, 2.Ingeborg Christens. ibid., 3.Paul Hans. ibid., 4.Niels Larsen ibid., 5.Nils Christens. ibid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Bærum, en bygds histori bd.1, s.487:Gulbrand Svendsen ble eier av Aamot (i Lommedalen, V.Bærum) etter sin far ,Svend Olsen og Sigrid Gruldbrandsd., ved skjøte i 1730. Gulbrand døde i 1742. Han var gift med Marte Guttormsd., og de fikk 4 barn.Marte Guttormsd. ble oppgift med Lars Halsteinson (antagelig fra øvre Haug), som således ble eier av hele gården. Marte levde til 1788 og ble 83 år gammel. Foruten de 4 barna av Martes 1.ekteskap fikk Lars og Marte 2 barn Guttorm og Gunhild. Lars Halsteinson døde 1789 80 år gammel.Guttorm Larsen fikk skjøte 1784 og 1787 på søndre Aamot. Han var gift med MAria Rolfsd.Lars Guttormsen, som overtok gården etter faren, var gift med Kristine Hansd. Av deres barn neves: Guttorm, Martin, Hans, Maren, Haakine, Larine, Anne. (Tine er altså ikke nevnt her).Guttorm Larsen, gift med Marie Larsd. fra Holtet ved Fossum. Barn: Lars, Haakine, Hans, Kristian, Laura og Svend.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Øvre Haug i Lommedalen i V.Bærum: Ole Amundsen var bruker i 1664 og var født ca. 1634. Han var der til ca. 1680.Halstein Haug bruker fra 1680 og til ca. 1700. Det var vel hans sønn Kristen Halsteinson, som i 1717 ble selveier. Han var gift med Birte Hansd., søster av Lars Skui. Hun døde 1718 og det var da 2 barn: Halstein og Aase. Kristen ble oppgift med Ragnhil Danielsd., og da han døde ca. 1726, hadde han 2 barn med henne: Daniel og Berte. Det var ingen videre formue etter han. Enka brukte gården til 1750 da hun solgte den til Anna Krefting på Bærums verk, som bygslet den til Kristen Halsteinson, som vel var en sønnesønn av forannevnte av samme navn. Han ble gift i 1748 med Johanne Pedersdt......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Jeg vet jo ikke om det er den riktig Tina Sophie du leter etter, men her er konf. hennes i 1849, nr.53. Lenke Jeg finner henne ikke i FT 1865, gift eller død i databasen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest per evensen

Mange takk Berit! Dette var jo nesten overveldende.Jo, det var riktig menneske du fant i ditt innlegg nr 9 Jeg fant henne igjen i FT 1875 som gift og boende i Klingenberggt i Kristiania,men har ikke klart å finne henne i FT 1865Mvh Per

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.