Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per-Olav Broback Rasch

[#72133] Feil i databasen Manntall 1663-1666 for Helgeland og Salten prosti

Recommended Posts

Gjest Per-Olav Broback Rasch

HeiHer har det skjedd noe med kolonnene. LenkeI tillegg burde ikke denne gjelde for Lofoten og Vesterålen, da disse områdene hadde egne manntall.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per-Olav Broback Rasch

Trekker denne opp igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Beklager det har tatt noe tid. Nå er den mest grove kolonneforskyvningen rettet, men det er fremdeles mye informasjon som er feilplassert. Uten at jeg kjenner historien for hvordan disse 1660-manntallene kom i stand så vil jeg anta at det har foregått maskinell strukturering av løpende tekst. Dette har gitt noen merkelige resultat innimellom.I tillegg til å rettet kolonneforskyvelsen, har jeg samlet prestegjeld til prestegjeld-kolonnen og sokn, anneks, fjerdinger ol til kolonne for sokn/fjerding. De tydeligste aldersbenevnelsene er flyttet fra bruksskyld til alder.Jeg håper det er til hjelp, selvom det fremdeles er mye feilplassert i databasen. Når vi får en skannet versjon av manntallet på nett blir det lettere å foreta korrektur.Hva gjelder geografisk plassering av databasen har den for enkelhetsskyld blitt plasser på fylke og ikke til kommune. Den dukker derfor opp i samtlige kommuner i Nordland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.