Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Per-Olav Broback Rasch

[#72133] Feil i databasen Manntall 1663-1666 for Helgeland og Salten prosti

Recommended Posts

Guest Per-Olav Broback Rasch

HeiHer har det skjedd noe med kolonnene. LenkeI tillegg burde ikke denne gjelde for Lofoten og Vesterålen, da disse områdene hadde egne manntall.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Per-Olav Broback Rasch

Trekker denne opp igjen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anette Skogseth Clausen

Beklager det har tatt noe tid. Nå er den mest grove kolonneforskyvningen rettet, men det er fremdeles mye informasjon som er feilplassert. Uten at jeg kjenner historien for hvordan disse 1660-manntallene kom i stand så vil jeg anta at det har foregått maskinell strukturering av løpende tekst. Dette har gitt noen merkelige resultat innimellom.I tillegg til å rettet kolonneforskyvelsen, har jeg samlet prestegjeld til prestegjeld-kolonnen og sokn, anneks, fjerdinger ol til kolonne for sokn/fjerding. De tydeligste aldersbenevnelsene er flyttet fra bruksskyld til alder.Jeg håper det er til hjelp, selvom det fremdeles er mye feilplassert i databasen. Når vi får en skannet versjon av manntallet på nett blir det lettere å foreta korrektur.Hva gjelder geografisk plassering av databasen har den for enkelhetsskyld blitt plasser på fylke og ikke til kommune. Den dukker derfor opp i samtlige kommuner i Nordland.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.