Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jon Mamen

[#72141] flyulykke 4.4.43

Recommended Posts

Gjest Jon Mamen

Christian W.Hertzberg omkom, ifølge Våre Falne, med et fly som falt ned mellom Sverige og England denne dato. Veit noen noe mer om denne ulykken? Ble flyet skutt ned?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Helge Hålåsæter

Det ble fløyet over 5000 mennesker fra Stockholm til Sverige. Forsvarsmuseet vil være det riktige å henvende seg til. fmu.kontakt@mil.no

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Egil H Thomassen

Under krigen drev den norske eksilregjeringen en flyrute mellom Leuchars i Skottland og Stockholm. Av diplomatiske årsaker ble den fløyet som en britisk BOAC-rute, men flyene og mannskapet var norske.Sju fly med norsk besetning gikk tapt i løpet av krigen. Det første flyet som ble skutt ned var Lodestar-flyet 'Loch Lange'. Det tok av fra Bromma kl. 01.38 natten mellom 3. og 4. april 1943 og passerte Lysekil med vestgående kurs kl. 03.13. Siden ble intet hørt fra flyet. Besetningen besto av piloten Erik Engenæs, 2. flyver Wilhelmsen og telegrafist Odvar Wenger. Passasjerene var flyger Per Aas, løytnant Fyrwald, ingeniør Hertzberg og sjømennene Andresen og Svendsen.Det er aldri blitt klarlagt hva som hendte med flyet, men tyskerne oppga neste dag at britiske fly var blitt skutt ned over Skagerak.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.