Gå til innhold
Arkivverket

[#72179] Lauritz Schjølberg


Gjest Eva Kathrine Nilsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Ann-Mary Engum

Foreldrene til Karl Jacob het Kristian Schjølberg og Gjertru Smidt. De giftet seg(ifølge FS) 15 aug 1844:Lenke Trondelag&juris2friendly=&juris3friendly=&juris4friendly=

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore S. Falch

I Norsk Slektshistorisk Forenings bibliotek - Lenke - (og sikkert også i Riksarkivets bibliotek) vil du finne boken ''Familiene Moum på Adserø og Schjølberg på Teksdal i Jøssund, Sør-Trøndelag - aner og etterkommere'' av Bodil Moum Børsting.Nå var du jo særdeles sparsommelig med opplysninger om personen du søker, så jeg vet ikke om det er snakk om samme Schjølberg-slekt. På side 29 i denne boken står det bl.a. om understiger ved Løkken Verk Baard Olsen Mogset fra Meldal (1760 - 1830) som i 1797 kjøpte gården Skjølberg i Orkdal. Både han og hans agnatiske etterkommere brukte fra den tid ''Schjølberg'' som slektsnavn. Jeg finner ingen Lauritz Schjølberg i bokens register, men det er adskillige andre Schjølberg'er nevnt der, så boken er nok verdt å ta en kikk i for deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest John Tore Kvernmo

Kan dette være Christian Olsens foreldre, Ole Christiansen Oppegaard af Romsdalen og Elisabeth Nicolaysdatter Schjølberg som gifter seg i Orkdal 28.12.1819 [url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=124&filnamn=vi16381800&gardpostnr=566&personpostnr=1131&merk=1131#ovre>LenkeHan blir døpt her LenkeDåpsår og fornavn er unøyaktig, men her er dåpen fra originalen Permanent sidelenke: Lenke Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.