Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Olaf Nilsen

[#72215] Konfirmasjon i Vanylven.

Recommended Posts

Gjest Olaf Nilsen

Hei. Jeg er forundret over at det ikke finnes konfirmasjonsopplysninger i Vanylven før 1817. Konfirmasjon ble vel innført ca 1736. Er der noe som enda ikke er skannet?Mvh. Olaf Nilsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Det var først med det trykte kirkebokskjemaet fra 1812, som ble tatt i bruk i de påfølgende åra, at prestene fikk klare retningslinjer for hvordan de skulle føre kirkebøkene. Her fikk prestene et eget skjema for konfirmasjon.Det er ikke uvanlig at konfirmasjonslister mangler på 1700-tallet, selv om kirkebøker for øvrig er bevart. Prestene kan ha notert navnene andre steder, i bøker som nå er tapt, eller de var kanskje ikke så nøye med føre navnene på konfirmanter i det hele tatt. En kan finne innførsler av typen 'confirmeret 12 drenger og 14 piger'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Else B. Rustad

Hvis det finnes kommunikantprotokoller for Vanylven, kan det kanskje lønne seg å undersøke i disse? Kongsberg mangler også konfirmantlister i kirkebøkene før 1819, men her er konfirmantene innført i kommunikantprotokollene.Mvh Else B.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.