Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Olaf Nilsen

[#72215] Konfirmasjon i Vanylven.

Recommended Posts

Guest Olaf Nilsen

Hei. Jeg er forundret over at det ikke finnes konfirmasjonsopplysninger i Vanylven før 1817. Konfirmasjon ble vel innført ca 1736. Er der noe som enda ikke er skannet?Mvh. Olaf Nilsen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kristian Hunskaar

Det var først med det trykte kirkebokskjemaet fra 1812, som ble tatt i bruk i de påfølgende åra, at prestene fikk klare retningslinjer for hvordan de skulle føre kirkebøkene. Her fikk prestene et eget skjema for konfirmasjon.Det er ikke uvanlig at konfirmasjonslister mangler på 1700-tallet, selv om kirkebøker for øvrig er bevart. Prestene kan ha notert navnene andre steder, i bøker som nå er tapt, eller de var kanskje ikke så nøye med føre navnene på konfirmanter i det hele tatt. En kan finne innførsler av typen 'confirmeret 12 drenger og 14 piger'.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Else B. Rustad

Hvis det finnes kommunikantprotokoller for Vanylven, kan det kanskje lønne seg å undersøke i disse? Kongsberg mangler også konfirmantlister i kirkebøkene før 1819, men her er konfirmantene innført i kommunikantprotokollene.Mvh Else B.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.