Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Bjørn Olav Kleppen

[#72363] Bud i Bud , MINI 1767-1817 - ekteviede - manglende indeksering

Recommended Posts

Guest Bjørn Olav Kleppen

Jeg har i lengre tid vært frustrert over 'noen manglende vielser' i tida omkring slutten på denne perioden. I henhold til indeksen for ekteviede så går den fram tom. s. 276, og videre til s. 277 om man klikker seg videre. Dermed er man kommet til utgangen av mai 1817. På de flg. sider er det konfirmantinnførsler fra 1770.Nå heter det jo at 'den som leter, han finner'. Og jeg lette, og jeg fant. På sidene etter konfirmantene i 1817, altså fra s. 292, så finner jeg tre sider med vielser fra juli til november 1817. Og der fant jeg dem som jeg har lett etter ;-)Det hadde vært fint om dette kunne fremgå av indeksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mette Værnes

Hei Bjørn OlavIndekseringa er riktig. Indeksen følger årstallene og fordi det ikke er noe skifte av år mellom side 277 og side 292, vil heller ikke dette komme fram i indeksen av boka. Men presten har nederst på side 277 skrevet inn hvor resten av innførslene for 1817 er, side 292, noe som gjør det lett å skrive inn dette sidetallet i sidetallsfeltet og trykke enter - du vil da komme direkte til riktig side. Mvh Mette Værnes

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bjørn Olav Kleppen

Hei Mette!Ja, jeg ser det nå når du skriver det at det står så på s. 277. Og det var kanskje et tankekors? For jeg lurer på hvor mange andre brukere som har fått med seg den opplysninga fra presten. Jaja, lett skal det ikke være bestandig...;-0))Forøvrig så ser jeg poenget ditt om at indeksen følger årstallet og at det her ikke er et nytt årstall.Mvh Bjørn Olav

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kristian Hunskaar

Dersom en er i listemodus, dvs at en har gjort valget 'velg listetype', som kommer opp automatisk etter at fylke er valgt, vil en i dette tilfellet kunne bla direkte fra side 277 til side 292.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.