Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Magne Thorsen

[#72436] Tyde dåp i Vinger 1735

Recommended Posts

Gjest Magne Thorsen

Knud (Ulichsen) døpes november 1735 her Lenke Først er fadderne nevnt,så leser jeg - 'Moderen Marthe Cathrine liut. wact mester Møllerups datter som --' og lenger nede '-- ved navn Ulrich Friderichsen for sit barns fader ', men hva står i mellom ? Om Marthe Cathrine står det i boken Mølleropslekten i Norge at hennes og søsteren Anne Zitlows fødsel og dåp ikke er funnet, men at begge er nevnt i et skifte etter søsteren Barte i 1775.(25/4).Det skiftet må en vel til Hamar for å finne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Tverå

Jeg tror jeg har greid den siste delen:”…har bekiendt en Person ved de Gevorbene ved navn Ulrich….”

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Magne Thorsen

Ikke dårlig prestasjon å finne ut dette! Det kan stemme bra med militær bakgrunn siden far til Marthe Cathrine er løytnant og vaktmester Johan Peter Møllerup på Kongsvinger festning. Men så var det dette skiftet da. Her skulle jeg gjerne visst mer nøyaktig hva som stod i primærkilden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.