Gå til innhold
Arkivverket

[#72608] Hva menes med Indledet


Gjest Gaute Zøllner
 Del

Recommended Posts

Gjest Gaute Zøllner
Lenke Øverst side 196 Døpt Dorthe Maria av foreldre Hans Pedersen og Ane Marie Pedersdatter. Dette er ok, men så nede på side 197 Indledet Ane Maria Pedersdtr og Hans Pedersen ?? af Horn. Hva betyr Indledet her?Gaute
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eva Helene Erntsen

Indledet er det samme som introdusert. Dvs kvinnene ble etter fødsel, introdusert for menigheten igjen. Gjerne 5-6 uker etter fødselen. Du kan også bruke ordlista nederst på denne siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Og bakgrunnen for skikken var at kvinnene ble oppfattet som urene etter fødselen.Noe av den samme tankegangen lå bak at barna ble døpt bare dager etter fødselen: Man var redd for at de skulle bli bortført av underjordiske, som byttet dem ut med sine egne avkom (derav begrepet 'bytting', som man av og til kan treffe på, brukt om spesielt vrange og 'umulige' barn).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gaute Zøllner

Hei Svein, takker for innlegget. Kanskje er det derfor vi har slike 'umulige' barn idag, de døpes vel ikke før det har gått noen uker?!Gaute

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.