Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Oddvar Søreide

[#72797] Oppslag bygdebok for Tysnes - Nore Holme

Recommended Posts

Gjest Oddvar Søreide

Nore Holme - Tysnes. I matrikkel 1647 står Michel Wespestad som eier av 1 spann 1 geiteskinn eller 27 mark smør. Dette tilsvarer halve gården/holmen. Den andre halvpart eies av Enken Houland.Hva står det i bygdeboka om disse to eiere, og står det noe om hvor de fikk denne eierparten fra?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjarne Hollund

Hei,I Tysnes bygdebok står det at Mikkel Vestbøstad (Fitjar) og Marta Mattisdt. Indre Haugland, Os eier hver sin halvpart av Nore Holma i 1647.Min teori er at Mikkel var gift med en søster av Marta Mattisdt.MVH Bjarne Hollund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Oddvar Søreide

Hei BjarneTakk for tilbakemeldinga. Eg såg litt på dette, for me snakker vel her om Indre Haugland i Os. Martha fikk første sønn f.ca1595. Ho må vel da være f.ca1570/75. Faren Mathias er vel kanskje han på Ytre Haugland.Eg har ikkje funne ut noe hverken den eine eller andre veien, men Mikkel er f.ca1604 og ligger slik eg ser det ein generasjon etter Martha Mathiasdatter. Eg ville heller tru at Mikkel da skulle være gift ein eller kanskje 2 generasjoner seinare. Ei søster av Martha skulle vel være ei mulig kone til Ole Jonsen Ytre Haugland. Han får sønnene Jon f.ca1570 og Ola f.ca1575 der vi i grunnen ikkje finn ut så mykje. Snur vi blikket mot Vestbøstad, så finn vi ein Ola der. Mikkel (Olufsen?) 1g. Anna (Bårdsdatter?) d.ca1650 så heldt han bryllup i 1650, noe som må være hans andre kone. Han har sønene Bjørn f.ca1646 og Bård f.ca1628. Bård Vestbøstad hadde bruk fra 1611-1618 før Oluf Vestbøstad g. Anna d. 1634Det var no berre litt info.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjarne Hollund

Hei,Har ikke sjekket bygdebøkene for Os, så her er jeg helt blank. Enig i at Martas alder gjør det litt usansynlig at hun skulle hatt en søster som var gift med Mikkel født ca. 1606, men ikke helt umulig. Mikkel sin mor kan som du antyder være en søster av Marta. Egentlig kan vel det at Mikkel eier halvparten av Nora Holma i 1647 ha mange forklaringer, men løsningen tipper jeg finnes på Indre/ytre Haugland på Os.MVH Bjarne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.