Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jörgen Ingman

[#72804] om bringe

Recommended Posts

Gjest Jörgen Ingman

Hej!Läste ett skifte idag från Nannestad 1749 och en del av texten löd ungefär såhär: 'beliggende der den forhæn boende og sig self om bragte Haagen Michelsen og hands igjenlefvende hustrue Aase Embretsdatter felles eiendebo og midler til fornæfnte sig self om bragte Haagen Michelsens hovedlods forbrydelse efter den allerende derom ergangne dom og derefter påfølgende skifte og dele efter loven imellom for bemælt enke Aase.........'.Om jag förstått detta riktigt så hade han begått självmord? Eller kan han helt enkelt ha råkat ut för en olycka? Konstigt nog finns han inte i begravningsboken men där kanske man inte fick stå som självmördare?Läste bara inledningen tills jag kom till de tre (små) barnen men när jag kom hem slog det mig att om det var självmord kanske kungen tog hand om halva bovärdet? Det nämndes dock inget om det i skifteregistret.Mvh,Jörgen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Gunnar Sigdestad

Ombringe er å drepe, umbringen på tysk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Leif Biberg Kristensen

En av setningene jeg husker spesielt fra Derrick, er når Harry kommer inn og sier: «Man hat ein Mann umgebracht.» Av en eller annen grunn sitter den spikra i hjernebarken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.