Gå til innhold
Arkivverket

[#72897] Et Rasch-problem tidlig 1700-tall i Andøy/Kvæfjord


Gjest Johan I. Borgos
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan I. Borgos

I flere slektssider på nettet samt på side 340 i Kvæfjord-boka bind 2 står det at kona til jekteskipperen og lensmannen Nils Rasch het Nille Nilsdtr. Paret hadde flere barn, blant dem dattera Kirsten (1679-1765).Få har vært oppmerksom på at Kirsten gifta seg 48 år gammel med Nils Pedersen Berg, enkemann og jekteskipper på Andenes. Ekteskapet blei barnløst, og hun døde i 1765.Nils Berg døde i 1747 og etterlot seg mye, men hadde ikke livsarvinger. Halvdelen gikk til hans slektninger, resten til 'enken Kirsten Nilsdtr Rasch, datter av avdøde Berit Abrahamsdatter' (filmrull HF 1983, bind 5, side 135, ifølge DIS-Salten). Kan noen plassere denne Berit i rett sammenheng?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan I. Borgos

DIS-Salten bekrefter at opplysninga om Berit Abrahamsdatter ikke hører heime i denne avskrifta. Feilen vil bli retta i ny utgave av 'Skifter i Lofoten og Vesterålen'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Arnstein Rønning

Jeg henger på dette her, selv om det går på siden av Johan sitt spørsmål.I skiftet etter Kirsten Nielsdtr [Rasch] Lenke finner vi (på høyre side) under GulldEn Ecte Rubins Ring 8 rdlEn N=ecte Rubins Ring 4-3 rdlDette er ingen stor sak, men skal opplysningene om ring nr 2 tolkes som en 'Noch ecte' eller en som IKKE er ekte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.