Gå til innhold
Arkivverket

[#73117] Oppslag i bygdebok for Eidsvoll, Akershus


Gjest per evensen
 Del

Recommended Posts

Gjest per evensen

Jeg er takknemlig om noen har tid til å slå opp i Bygdebok for Eidsvoll. Jeg leter etter opplysninger om Henrik Sörensen og kona Barbra Larsdatter. De er nevnt i FT 1801.Henrik står oppfört som husmann under Myhrer Söndre i Eidsvoll. Er noe nevnt i bygdeboken hvor Henrik og Barbra kom fra,hvem foreldrene var,evt andre ting?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore S. Falch

I Eidsvoll bygds historie, bind II, 2.del, s.32, står det om Nystun av Sø-Myrer.Her nevnes Henrik Sørensen fra Nordgarn Berger, f.1732, d.1816, g.m. Barbara Olsd., f.1738. Henrik var bruker på Nystun fra 1785 til 1792.Henrik og Barbaras barn var: Lars, d.1772; Per, f.1774; Anne f.1764, d.1833; og Kristen, f.1783.Datteren Anne Henriksdatter ble gift med Anders Olsen (1764-1841) som overtok som bruker etter svigerfaren i 1792 og satt på gården til sin død.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore S. Falch

I samme bind, s.131, står det om Nordgarn Berger, og her finner vi Henrik Sørensen som sønn av brukeren på Nordgarn fra 1731 til 1751, Søren Kristensen fra Nes i Eidsvoll og hans kone Anne Jensdatter.Og på s.424, under omtalen av gården Nes, finner vi Søren oppført som en av sønnene til Kristen Sørensen fra Bårli (f.ca.1671) og Marte Gunnersdatter. Kristen var bruker på Nes fra 1697 til 1730. Det opplyses at han satt godt i det og at han lånte bort penger mot pant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Øivindsson Lunde

Oppgiverskifte etter Henrik og Barbara 24. april 1792 - 20. september 1793 (Øvre Romerike skifteprotokoll 13, side 67 b).Utdrag:'Skifte brev passeret paa gd. Myhrer i Edsvold præstegjæld et opgivelsesskifte hos Henric Sørensen den 24de april 1792. Leonhard Schejtli. Sorenskriver og skifteforvalter udi Øvre Romerige. Giør vitterligt at aar 1792 den 24 april blev i mit lovlige forfald ved Johan Hjort registrering og vurdering til paafølgende skifte og deele foretaget paa gaarden søndre Myhrer No. 156 i Edsvold præstegjæld følgelig Henric Sørensens skriftlige reqvistion.. Henric Sørensen og hustru Barbra Larsdatt. var tilstæde og ..at have avlet samen i ægteskab følgende børn:1. ældste søn Lars Henricsen 20 aar gl. tiener hos qvartermæsteren paa Julsrud tilstæde.2. anden søn Peder Henricsen 18 aar gl. her hieme hos forældrene og tilstæde3. tredie søn Christen Henrichsen 9 aar gl. heime hos forældrene.4. een datter Anne Henricsdatter gift med Anders OlsenTil curator for Lars og Peter Henricssøner samt formynder for Christen Henricssønner indsættes herved Tarald Julsrud, der ej var tilstæde, men lensmand Wardrum som nærværende modtog som i dag som interimsværge at paase myndtlingernes arv., '

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest per evensen

Mange takk,Trond! Dette er opplysninger som forsterker tidligere kunnskaper om familien.Skulle du finne mer, er jeg svärt takknemlig.Mvh Per

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.