Gå til innhold
Arkivverket

[#73333] Brangstrup-familien fra Skien


Gjest Jonas Hove
 Del

Recommended Posts

Gjest Jonas Hove

Er det noen som kjenner til noen sekundærkilder når det gjelder Brangstrupfamilien fra Skien? De var vel av dansk ætt når en ser på navnet, vil jeg tro, men må ha vært i landet fra senest midt på 1700-tallet engang.Mvh Jonas

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
Gjest Jonas Hove

Hans Brangstrup, kjøpmann. Født ved Horsens i Jylland. Innvandret: Tok borgerskap på kjøpmannskap og negotie 14.2 1746. Skattebetaler 1749.[url="http://www.vigerust.net/immigrant/skien_mm.html>http://www.vigerust.net/immigrant/skien_mm.htmlFra Brejls skifteuddrag vides, at en Else Catrine Brangstrup i Daugård havde en morbror ved navn Hans Brangstrup, købmand i Skien. Else Catrine er således et brugt navn i Brangstrup-slægten. Og den følgende Hans kunne være denne morbror.Fra Nettet ved jeg, at Hans Brangstrups far hedder Johan Gotfred (Hansen) Brangstrup, og han skulle være gift med Anna Regina Reuse.¨ I 1708 findes i Skellerup-Ellinge sogns kirkebog 1660-1716 (AO opsl. 95) en vielse mellem Johan Gotfred Hansen og Anna Regina Reuse. I 1709 findes i Urlev-Stenderup-Dalby sognes kirkebog 1682-1727 (AO opsl. 23) følgende indførelse: 17. marts kristnet Johan Gotfred Hansens barn, som på rejsen til Ringkøbing blev født hos Folmar Thomasen og blev kaldt Hans. Hr. Oves kæreste i Barrit bar. Fadderne: Folmar Thomasen, hr. Ove i Barrit, Antoni Antonissen og Folmar Thomasens kæreste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jonas Hove

Denne danske Hans Brangstrup er vel den samme som er far til Hans Henrik Brangstrup fra Skien, som har endel etterslekt i Telemark?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.