Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Svein Arnolf Bjørndal

[#73344] Gunder Svendsen Søndre Meren i Lier, skifte 27/6 1665

Recommended Posts

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Jeg viser til tema 32023, innlegg 60, Lenke der jeg etterlyser skiftet etter Gunder Svendsen Meren, som det iflg. Lierboka II var skifte etter 27/6 1665. Dette skiftebrevet befinner seg ikke i Riksarkivet, hverken i original eller som avskrift. Opplysningene kan kanskje være inntatt i et senere brev. Dersom noen vet noe om dette skiftet eller hvor opplysningene i det er inntatt, vil jeg være takknemlig for svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ruth Strandmoe

Hei!Opplysningene kan være hentet fra tingbøkene. Under Nedre Søndre Sørsdal i Lier står det om en del rettsaker mellom de innvolverte arvingene etter Gunder. Det pågikk rettsaker fra 1666 og mange år framover. Ifølge bygdeboka ble det lagt fram et skiftebrev under en av rettsakene.Mvh. Ruth

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Takk for svar. Jeg har funnet nyttig materiale i en sak som pågikk vedr. Sørsdal 1686/87, hvor det bl.a. bekreftes at skiftet etter Gunder Meren fant sted på dato som nevnt, men ennå ikke funnet de opplysninger som Lierboka gjengir fra det skiftet. Men letingen fortsetter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.