Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Leif Salicath

[#73362] Hvor gammel måtte en være i 1807 for å være fadder ?

Recommended Posts

Guest Leif Salicath

Jeg mener å ha lest at en måtte være konfirmert for å være fadder, men blir i tvil når jeg finner et eksempel på det motsatte.Benthe Thomine Catrine Borthig Hagerup ble født 5. okt. 1792. Hun og hennes 6 søsken ble foreldreløse da faren og moren døde hhv. 1795 og 1796. Barna ble spredt på 7 fosterfamilier og hun til Vang i Hedemark, men jeg finner henne nå igjen som fadder 2. okt. 1807 - i Arendal. Se [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9400&idx_id=9400&uid=ny&idx_side=-121>Lenke første barn Else Elisabeth Sylou.Hun blir imidlertid ikke konfirmert før 27. mar. 1808 - også i Arendal

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kristian Hunskaar

Det er vanskelig å si noe om hvor vanlig slikt var, men det kan vel tenkes at presten valgte å anta henne som fadder, fordi hun var i gang med konfirmasjonsundervisninga.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest marit. elisebet totland

Dette var nok uvanlig,ja. Konfirmasjonen var nok det vanlige start-tidspunktet for å være fadder, slik det også er det i dag. Kristian Hunskaar kan være inne på et poeng med at hun tross alt hadde startet konf. forberedelsene.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.