Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Johan I. Borgos

[#73494] Susanna Bårdsdtr. borgerenke Andenes 1712

Recommended Posts

Gjest Johan I. Borgos

Da Susanna Bårdsdtr trolova seg med Nils Jetmundsen i 1712, blei hun kalt borgerenke. Hun bodde da på Andenes, og hun var etter alt å dømme mor til Berit Tollevsdtr, antakelig også Ole og Peder Tollevsen. Berit og Peder hadde begge barn som fikk navnet Susanna.Første mannen til Susanna Bårdsdtr kan ha vært 'Tollev Trondheimsfarer', nevnt som fadder på Andenes i 1710. Veit noen om det rundt 1700 fantes en Trondheims-borger med fornavnet Tollev? Og kjenner noen opphavet til Susanna?(1701-manntallet nevner en Tollev Jonsen, men det er nokså usikkert om han er identisk med mannen til Susanna.)Opplysningene skal brukes i gårds- og slektshistoria for Andøy.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Johan I. Borgos

Jeg overså ei bok i bokhylla ...Tollev Olsen tok borgerskap i Trondheim i 1695, og kalles 'nordfarer'. Det kan være den Tollev som kom til Andenes, men jeg skulle gjerne visst hvorvidt Tollev Olsen slo seg ned andre steder nordpå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.