Gå til innhold
Arkivverket

[#73558] Salve A. (Terjesson) Salvesen, Dypvåg (A-Agder) / Modum (Buskerud)


Gjest Torodd Kinn
 Del

Recommended Posts

Gjest Torodd Kinn

Kan nokon hjelpe meg med å finne ut når Salve Andreas (Terjesson) Salvesen døydde?Han var fødd i 1837 i Arnevik i Dypvåg prgj. (Aust-Agder). Foreldra var Terje (Torje) Salvesson og Elen Kristensdotter.Salve var skipsførar.Han gifta seg i Modum prgj. (Buskerud) i 1878 med Elen Marie Trulsdotter (f. 1847 på Overn i Modum). Dei fekk to barn i Modum: Torvald Kristian (1879) og Anna Matilde (1880). Dei budde då på Orholt.Så flytta dei til heimstaden hans, Arnevik. Der fekk dei to barn: Terje Eldrup (1884) og Henriette Bertilde (1886).I 1893 vart den eldste sonen (T. Kristian) konfirmert i Modum, busett på Vikertangen.I 1900 er kona Elen enkje, busett i Modum. Den eldste sonen og den yngste dottera (Henriette) budde hos henne.Døydde Salve medan familien budde i Dypvåg? Kan han ha komme vekk på sjøen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Øystein Djuv-Stiansen

Er en Salve Andreas Salvesen registrert her, men siden han er født i 1880 kan det kanskje være barnebarnet?www.sjohistorie.no(fikk ikke linken til å fungere, men søk på sjømenn med etternavn på S og du finner fort Salve Andreas Salvesen født 1880)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torodd Kinn

Takk for innspela.Eg har ikkje oversikt over alle etterkommarane, så det er tenkjeleg at han i (4) er barnebarnet. Men Salve Andreas ser ut til å ha vore ein nokså vanleg namnekombinasjon i Agder på 1800-talet, så det er vel meir truleg at det er tilfeldig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.