Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Eva Johannessen

[#73616] Reinsvold Søndre i Romedal

Recommended Posts

Gjest Eva Johannessen

I bygdeboka for Romedal bind 3 står Peder Larssen som bruker nr 20 på Reindsvol Søndre s.388.Han eide garden.Videre står det at han er sønn av Lars Pedersen og Kari Tollevsdatter på Hoel i Vang, H..Det er ingen med det navnet på Hoel i Vang. Peder dør i 1756 47 år.Han fikk sitt første barn i 1738.Vet noen der ute hvor denne Peder Larssen kom fra, hans foreldre er osv..Eva :))

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Iver Mosvold

Det vil vel være uklokt å kutte ut Vang.Jeg vil tippe bygdebok-opplysningen må stamme fra et skifte (Står det ikke noe om kildebruken bakerst i boka), kombinert med kirkebok-opplysninger.Nå vet jeg ikke hvor det er blitt lett, men den påståtte moren, Kari Tollevsdatter, ser i alle fall ut til å holde til på en Hoel-gård (det er jo så mange av dem) da sjeleregisteret ble ført i 1732. Antakelig er hun gift for annen gang. Lenke (NB: Skrivemåten på navnet er noe annerledes.)(Avhengig av hvilken Hoel-gård dette gjelder, så kan det tenkes en sjekk i Vang-boka kan gi ytterligere svar.)IM

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.