Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Leif Erik Otterå

[#73695] Skifteprotokoll Drøbak by, feil årstall

Recommended Posts

Guest Leif Erik Otterå

Først vil jeg takke for et utmerket tilbud.For en av skifteprotokollene for Drøbak, 'Akershus fylke, Drøbak by, Skifteprotokoll nr. 2 (Hb 0002), 1886-1883' er det skrevet '1886' men det skal være '1868' i overskriften. Først trodde jeg det manglet en tidsepoke her, så det er sikkert lurt å rette denne feilen.En annen ting: Mange protokoller mangler register. Er det slik det vil være, eller kommer det flere registre senere?mvh leif erik otterå

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kristian Hunskaar

Takk for påpeking av tastefeil!Lenker som heter 'register' går til protokollenes egne registre, så sant slike finnes (eventuelt maskinskrevne registre som i sin tid ble mikrofilmet sammen med protokollene). Men svært mange protokoller har ikke registre.Vi kan derimot håpe at alle skifteprotokollene skal få en 'database'-lenke etter hvert, men det er tidkrevende å lage databaser, og det er ulikt hvor mye statsarkivene kan prioritere dette arbeidet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kristian Hunskaar

Vedrørende register, vil jeg utdype litt: Som allerede nevnt, er det registre som fantes i protokollene da de ble mikrofilmet i 1950 (enten originale eller maskinskrevne vedlegg), som er lagt ut. Dessuten kobler vi altså opp det som allerede finnes av søkbare registre (databaser).Vi vil i tillegg skanne og legge ut det som er laget av maskinskrevne registre til skifteprotokollene etter mikrofilminga. Det er en god del. Slike registre ligger til grunn for utarbeiding av databaser, som nevnt i forrige innlegg.I alt regner vi med at materialet kan omfatte rundt 400 000 skifter, så det er et stort arbeid å lage søkbare registre til alt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.