Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Torodd Kinn

[#73823] Feil i FT1801

Recommended Posts

Guest Torodd Kinn

I samband med eit forskingsprosjekt om personnamn har eg komme over 8 menn som i Digitalarkivet sin versjon av FT1801 er registrerte med førenamnet 'Silur', og 31 personar som er kalla 'Silursdtr' og 'Silursen'. Alle budde i Vanylven prestegjeld.Eit namn som 'Silur' har neppe nokon gong eksistert her i landet.Eg har ikkje hatt tilgang til FT1801 i original. Men eg har kontrollert kyrkjeboka for Vanylven, som eg reknar med har same skrivar, og saka er klar: Namnet er ikkje 'Silur', men 'Sieur', dvs. Sjur. Denne stavemåten var mykje brukt særleg i Søndre Bergenhus. Bygdebokforfattaren har òg komme til det same, for han skriv Sjur.Her er éin av 'Silur'-ane i 1801: [url="http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=3&filnamn=f18011511&gardpostnr=80&personpostnr=1064&merk=1064#ovre>LenkeHer er dåpen, sjå venstre side under 27. august: Permanent sidelenke:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Anette Skogseth Clausen

Vi må uansett forholde oss til hva som står skrevet i den originale 1801-tellingen, så selv med dokumentasjon fra kirkebøkene, kan vi ikke gå inn å endre i tellingen uten å ha kontrollert den.Vi vil derfor sette stor pris på om du la inn korrekturmeldingen på et av navnene, slik at vi får det med i vårt feilmeldingssystem. Du kan gjerne legge inn en merknad om at det er flere forekomster.Når vi får mulighet til å gå gjennom 1801-tellingens korrekturmeldinger igjen, skal vi så se på dette også. Merk at vi i februar la ut en ny og korrekturlest versjon av tellingen slik at det går nok en stund før vi tar en ny gjennomgang. Men derfor er det desto viktigere at alle som oppdager feil, legger inn korrekturmeldinger slik at vi får lagret dem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.