Gå til innhold
Arkivverket

[#73908] Flerføring, hvilket yrke var det?


Gjest Bente Borgen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bente Borgen

Paul Nielsen var 62 år i 1801. Han bor på nedre Titlestad i Fana, Hordaland, og som yrke er innført 'flerføring'. Er det noen som vet hva det er for noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thorbjørn Granlund

Hei. Ja trolig skal det være fletføring ? fletføring, er å avstå til en annen, hele sin formue og alt hva man fremtidig erverver. ( ' Gods og Midler som hand ejer og ejendis vorder ' ) mot å bli forsørget i dennes hus resten av levetiden. Om fletføring hadde Christian 5s Norske Lov av 15. april 1687, regler som ble opphevet i 1963. I proposisjonen ble det anført at en avtale om fletføring i vår tid må ansees som stridende mot ærbarhet. Thorbjørn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ivar S. Ertesvåg

Ordet fletføring har vore nytta om kår/føderåd - men også som ei eiga, meir dramatisk ordning, som er den Thorbjørn forklarar. I den siste tydinga vert den fletførte umyndiggjort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.