Gå til innhold
Arkivverket

[#73968] Mathea eller Martha Monsdtr Pundsvig


Gjest Roger Lyngstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Roger Lyngstad

Jeg søker opplysninger om foreldre til Mathea Monsdtr Pundsvig,Evenes som giftet seg 13.9.1821 med Anders Einersen Skårnes. Oppgitt alder på henne var 21 år og 26 år på mannen Anders. Ved datteren Rebekka Kirstines dåp i 1823 er mora kalt Bendigta Martha Monsdtr. Familien var da bosatt i 'Fielbotten'. Datteren rebekka ble g.m. Aron Pedersen, brukere på Skårnes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alfred Arntsen

Bendikta Matea Monsdtr. ble født i 1796 i Sør-Lavangen, Skånland (Trondenes) i Troms. Hun var datter av Mons Jensen (f. 1766) og hans første kone Kirsten Paulsdtr.(f. 1765). Mons hadde to eldre brødre som var gift i Ofoten, og Bendikta hadde en eldre fetter Peder Aas Pedersen, som var gift og bodde i Punsvik. Se ellers under anmerkninger når hun gifter seg i 1821, der står at hun er podet av faderen Mons Jensen. Bostedet er ikke Fielbotten, men Kjeldebotten i nåværende Ballangen kommune.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Roger Lyngstad

Flott. Da har jeg fått plassert henne. Bendikta Matheas mann Anders Einersen er jeg også litt usikker på. Kan det være han som er fostersønn i Lakså i 1801, f. 1794. Er i så fall foreldrene hans Einer og Rebekka Nilsdtr Lakså? Rebekka finner jeg i 1801 som enke etter 1. ekteskap, vanfør og sengeliggende på gården Dragvig. Hvem er i så fall denne Einer / Einar?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alfred Arntsen

Du har antatt riktige foreldre til Anders Einarsen. Faren var Einar Nilsen, født oktober 1761 i Dragvik, sønn av Nils Larsen (1717-1777) og Gjertrud Andersdtr. (1721 - 17xx). Rebekka Nilsdtr. ble født 20.10.1771 på Lakså i Evenes, datter av Nils Haldorsen og Inger Larsdtr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hill-Gunn Jensen

Hei, muligens du har dette fra før.Bendikta døde ung, skifte etter henne åpnet 6/5 1828, Skaarnæs i Ofoten. Ektefelle: Anders Einersen. Formue: 58-2-12 / Gjeld: 50-0-0. Barn: Rebekka og Mette. Verge: Ole Andersen, Lilandskar.Skifte etter Anders Einarsen, kårmann, Skaarnæs i Ofoten åpnet 19/5 1868. ektefelle Beret Johannesdtr. Arvinger: datter Rebekka Andersdtr. og bror Martinus Einarsen, Skaarnæs i Ofoten. Nr. 7 [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=2625&idx_id=2625&uid=ny&idx_side=-351>LenkeAnders i 1865

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Roger Lyngstad

Takk for opplysningene Hill-Gunn og Alfred. Ut fra skiftet kan man altså tolke at Rebekka var eneste barn av Anders som var i live i 1868.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alfred Arntsen

Det er usedvanlig mye feil i dette skiftet. Fra første ekteskap var det bare datteren Rebekka som vokste opp, og hun ble gift med Aron Pedersen. Slekta etter disse ble så tallrik og fremgangsrik at jeg husker å ha lest et sted at etterkommerne nærmest utgjorde en egen klan, som ble kalt aronittene !I sitt andre ekteskap med Beret Kirstina Johannesdtr. ble det 8 barn, hvorav fire vokste opp og ble gift:Hans Andreas Andersen ble født 03.01. 1833. Gift i 1857 med Ingeborg Margrethe Johannesdtr. fra Suseg i NT. Bosatt på Strand (Bogen) i Evenes. 8 barn.Nikoline Bergitte Andersdtr. født 05.09.1841. Gift med Nils Jentoft Samuelsen fra Bergvik i Evenes, hvor de bodde. 11 barn.Everine Margrete Andersdtr. født 04.08.1843. Gift i 1862 med Martinius Andreas Einarsen, født 1837 i Narvik. Bosatt Skårnes og fikk 7 barn. Martinius er altså svigersønn, og ikke bror til Anders Einarsen.Benedicta Mathea Andersdtr. født 1845. Gift med Christen Elias Olsen, født 1835 i Leiros i Evenes. Bosatt Skårnes og fikk minst 7 barn. Se folketelling 1875 vedr Kristen Olsen Skaarnes. Benedicta er kalt Bendik Andersdtr., og her bor også mora, føderådsenken Beret Johannesdtr.Fra en meget vanskelig start i livet skulle Anders Einarsen få svært mange etterkommere som kom til å sette sette spor etter seg i befolkningen i Ofoten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.