Gå til innhold
Arkivverket

[#74021] Fredrik Schiöldberg, hvem var han?


Gjest Arne B. Kristiansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Arne B. Kristiansen

Som gammel korpsentusiast så har jeg noen gang er lurt på hvem som laget 'Gammel jægermarsj'. Noen ganger så har det stått at det var Ole Olsen som laget den, men en har senere funnet ut at det var Fredrik Schiöldberg som i 1799 skrev den ned.Dette er hva en kan finne ut om ham på nettet:FREDERIK SCHIÖLDBERGKomponist som i 1799 skreiv ned, altså ikkje komponerte, ein av våre mest brukte marsjar, «Gammel Jægermarsj», som på den tida var brukt ved den norske garden i Stockholm. Det er elles lite å finne om Frederik Schiöldberg.Den norske var Garden var i Stockholm mellom 1856 og til 1888 da den ble overført til Christiania.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Else B. Rustad

Helt tilfeldig fant jeg en Friderich Simonsen Schiøldberg som giftet seg i Vår Frue kirke i Trondheim i januar 1800. Kan det være ham du er på leting etter?LenkeMvh Else B.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.