Gå til innhold
Arkivverket

[#74056] Tydehjelp - Christiania fangeprotokoll - Maren i fra Eiker


Gjest Jon Torp
 Del

Recommended Posts

Kan noen hjelpe meg med å transkribere dette som er i fra Christiania fangeprotokoll. - Tror jeg har noe i boks:Maren......datter Wigseje af Eger P...... .... Etatsraad og Laugsmand Hvidtfelddts Dom, dømt til tugthuset 1742... 20 Julj i 8 aar, for 3 begabgeb Lejermaal ........ og indkom ..... 18. sept......tiden...Expireret ... 18 Sept 1750.Døde .... 7. martz 1743.

bilete8063.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore S. Falch

''Maren Svendsdaatt. WigsEje af Eger Præstegield, er efter EtatsRaad og laugmand Hvidtfelds dom, dømt til tugthuuset 1742 den 20 Junij i 8 aar, for 3 begangne lejermaal, hvor hun og indkom den 18 Sept.''I rubrikken til høyre: ''hendes tiid er Expireret den 18 Sept 1750. døde den 7 Martj 1743''

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jonny Mydland

Hei, Jon! En stund siden sist. Har ingenting nytt om denne her, men tross tragisk skjebne er det jo et interessant tidsbilde. Hun var altså noe 'løs' av seg, - uten at vi kanskje vet om spermdonorene fikk noen straff (eller gjør du det?), og Maren selv holdt ut mindre enn ett år i Tugthuset. Kjenner du til de tre barna? I slektsforskning er de såkalte 'uægte' barna ofte de vanskeligste å følge levnetsløpet på. Men kjenner du til dem, har du en god artikkel for et lokalhistorisk blad eller bok! Beste hilsener fra et varmt Nairobi med regnbøyer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.