Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Mariann Stokken

[#74074] Sjømannsrullar

Recommended Posts

Gjest Mariann Stokken

Sitat frå 'Kilder om sjøfolk ved Statsarkivet i Bergen' av Yngve Nedrebø: 'Bergen innrulleringsdistrikt omfattet fra 1860 til 1911 kretsene Stavanger, Skudesnes, Haugesund, Bergen og Florø, med egne ruller for hver enkelt krets. I Statsarkivet i Bergen ligger rullene for Stavanger, Skudesnes og Haugesund fra 1860 opp til begynnelsen av 1870-årene, samt maskinist- og fyrbøterrullen for Stavanger og Haugesund 1883-1890.Tyder dette at Sjømannsrullane for Stavanger/Haugesund omkring 1900-05 er å finna i Stavanger? eller Bergen?Venleg helsing Mariann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det betyr at Statsarkivet i Bergen har: 'rullene for Stavanger, Skudesnes og Haugesund fra 1860 opp til begynnelsen av 1870-årene, samt maskinist- og fyrbøterrullen for Stavanger og Haugesund 1883-1890.'Rullene for Stavanger, Skudesnes og Haugesund ETTER 1870-tallet, bortsett fra den ene fyrbøterrullen, ligger ikke i Statsarkivet i bergen, og må søkes i Statsarkivet i Stavanger. (Jeg vet at Haugesundmaterialet lenge etter nedleggingen av Sjømannskontoret i 1988 ble liggende i haugesund, men håper materialet nå er kommet til Statsarkivet i Stavanger.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mariann Stokken

Tusen takk for svar! Og beklagar mine dårlege lesekunnskap ;-))Venleg helsing Mariann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.