Gå til innhold
Arkivverket

[#74097] utskrift fra kirkebøker?


Gjest vidar hansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jarl V. Erichsen

Det finnes nok ulike måter å løse dette på. Jeg har installert et gratisprogram - Gadwin printscreen. Med dette kan jeg markere en rute på skjermen og så lagre denne som billedfil/jpg - og/eller sende denne direkte til utskrift.http://www.Gadwin.com- Jarl -

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jonas Hove

Jeg bruker nettleseren Firefox, og da er den greieste løsningen - hvis man ikke har et program - å høyreklikke på bildet, trykke på 'lagre lenke som' og lagre den, og deretter skrive den ut. Resultatet blir helt greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Det er også en annen måte å gjøre det på i Firefox (skulle bli det samme i IE), noe mer omstendelig, men slik at man bevarer kvalitet, bevarer bildet på pc-en og kan etterbehandle og ta utsnitt. Det siste vil vel ofte være ønskelig. For å kunne gjøre det trenger man kvalitet.Når man er inne på ønsket side går man inn på - Vis og velger - Kildekode. Man får da opp et bilde med en mengde linjer. Omtrent midt på finner man en internettadresse som begynner med http: ... til man kommer til filendelsen .jpg. Merk så av fra http: til og med .jpg, og kopier denne adressen. Lim den så inn i nettleserens adressefelt og trykk - enter. Man får da opp samme side, men nå som jpg-bilde. Gå deretter til - Fil og velg - Lagre som - velg så - jpeg Image og plasser filen der du vil ha den.Deretter kan du arbeide med filen som du vil, etterbehandle, lage utsnitt og skrive ut.Noe lang forklaring, men det går mye fortere å utføre det når det er lært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Arild,dette var en vel omstendelig måte i finne fram til jpg-bildet på. Det er vel enklere å velge å vise bildeinformasjonen, enten øverst eller nederst, for da kommer den samme URL-en opp som den klikkbare 'permanent bildelenke'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.