Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ralph Johannessen

[#74258] Sjømann Harald Martin Hansen, Halse

Recommended Posts

Gjest Ralph Johannessen

Harald Martin Hansen, Halse, Mandal Fødd 29-12-1866.Folketellingen 1900: Seilmaker til sjøs. Mønstringsliste Leirjær Tingsted. 1.gang mønstret 5-5-1883 siste avmønstring 7-7-1901 i Bergen. Siden ingen opplysninger. Har noen informasjon om han?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Fjeldsgård

RalphDu er litt knapp med opplysningene.Siden du har eksakt fødselsdato, har du det fra kirkeboken, og da er spørsmålet: andre opplysninger der. ev. lenkeHan er 'gammel' for mønstring som 17-åring, hva opplyses om ham i mønstringsbøkene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ralph Johannessen

Fødselsdato er fra minestralbok i Halse side127. Mønstingspapirer fra Leirkjær tingsted viser at han har vært på 16 båter.Siste avmønstring i Bergen.Han har ved et par anledninger ikke mønstret av, men rømt. En gang i Pensicola.Sansynlibvis har han mønstret ut igjen i Bergen. Mulig kan han ha stukket av igjen, USA Australia, eller forlist. Broren var også sjømann, i mønstings sammenheng har han brukt Andreassen, men ellers Hansen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.