Gå til innhold
Arkivverket

[#74319] Generelt spørsmål: Arkiver fra fattigstyrelsen


Gjest Vigdis Jøsang
 Del

Recommended Posts

Gjest Vigdis Jøsang

Jeg har en stund jobbet med en familie som høyst sannsynligvis var under fattigvesenets forsorg, muligens i perioden ca 1889 - 1908. I hvilke type arkiver vil man kunne finne informasjon, hvor vil man finne disse arkivene og hvilke klausuler gjelder her? Hva slags informasjon vil man kunne forvente å finne i disse arkivene? Vil man kunne finne opplysninger om hvor barna var satt bort og når, og hvor mye understøttelse familien fikk?Mvh Vigdis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Fattigvesenet var kommunalt, og de har normalt ført protokoller. Som eksempel kan man se på materialet fra Bergen fattigvesen, f. eks. her:LenkeMateriale fra perioden 1889-1908 skulle ikke være klausulert.Spørsmålet bør rettes til det arkivet som oppbevarer de kommunale arkivsakene det i ditt tilfelle er snakk om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.