Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Vigdis Jøsang

[#74319] Generelt spørsmål: Arkiver fra fattigstyrelsen

Recommended Posts

Gjest Vigdis Jøsang

Jeg har en stund jobbet med en familie som høyst sannsynligvis var under fattigvesenets forsorg, muligens i perioden ca 1889 - 1908. I hvilke type arkiver vil man kunne finne informasjon, hvor vil man finne disse arkivene og hvilke klausuler gjelder her? Hva slags informasjon vil man kunne forvente å finne i disse arkivene? Vil man kunne finne opplysninger om hvor barna var satt bort og når, og hvor mye understøttelse familien fikk?Mvh Vigdis

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Fattigvesenet var kommunalt, og de har normalt ført protokoller. Som eksempel kan man se på materialet fra Bergen fattigvesen, f. eks. her:LenkeMateriale fra perioden 1889-1908 skulle ikke være klausulert.Spørsmålet bør rettes til det arkivet som oppbevarer de kommunale arkivsakene det i ditt tilfelle er snakk om.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Vigdis Jøsang

Tusen takk for svar. Jeg skal kontakte det gjeldende byarkivet og spørre hva de har av material.Mvh Vigdis

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.