Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hermod Moursund

[#74338] Hveding/Widding

Recommended Posts

Gjest Hermod Moursund

Flere har opp gjennom tidene hatt Hveding som slektsnavn. Bl.a. har vi Christen Hartvig Hveding (1791-1847) - født i Lauvøya i Steigen, Nordland - som flyttet til Kvæfjord i Troms.Her fikk han bl.a. sønnen Paul Everin Martin Christensen Widding (1817-75).Hva skjedde, mon tro, med navnet her? Var det rett og slett en forvrengning - eller var det andre årsaker?Hva betyr Widding? Takk på forhånd for event. svar.Hermod Moursund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hermod Moursund

I denne forfedrehistorien het mor til Christen Hartvig Hveding/Widding Berethe Cecilia Hveding (1768-1824). Og Berethes far het Ola Hveding Bärentz (1734-81). Denne Ola var den første som tok navnet Hveding i bruk her da han kom til Vebostad i Kvæfjord fra Tyskland og giftet seg i Kvæfjord i 1767.Kan Hveding da ha en tysk betydning?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.