Gå til innhold
Arkivverket

[#74439] Fiskehandler Anders Halvorsen, Christiania i 1905


Gjest Bjørn Piro
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Piro

Ungkaren, fiskehandler Anders Halvorsen, oppgis 20 juli 1905 å være bosatt i Torshauggt. 2,Christiania da han ble far til et guttebarn. Barnet ble siden adoptert bort. Spørsmålet er kort og godt hvem var denne Anders Halvorsen og hvor arbeidet han? Jeg er innforstått med at utgangspunktet er heller spinkelt for å komme til bunns i saken. Men kan hende er det andre kilder som her kan anvendes, eksempelvis protokoller for ilagt barnebidrag, om slike måtte eksistere den gang. Ville sette pris på å få noen kreative forslag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Piro

Jeg glemte en ting. Det er gjort en tilføyelse (med annen skrift) over navnet til Anders Halvorsen. Her står skrevet 'Evjen, Prof. Dahls gt. 35'. Kan det være arbeidsgiver, mon tro?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solveig Håklev

Oslo byarkiv og kommunale folketellinger FT 31 desember 1904 og 31 desember 1905 Sjekk begge adressene,kan stå noe der Ser han er oppgitt f.1865 så den som Anne har funnet er vel en god kandidat

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.