Gå til innhold
Arkivverket

[#74519] Etterkommere David Koth 1610-1697 Kongsberg


Gjest Kenneth Spaberg
 Del

Recommended Posts

Gjest Kenneth Spaberg

Søker etterkommere av David Koth født 1610 i Tyskland, som kom til Kongsberg rundt 165o for å jobbe i sølvgruvene. Historien skal være at han kom sammen med sin bror Bastian. David hadde visstnok fire barn Stephan, Petter, Christian og David. Har en del etterkommere av Stephan, men finner ikke noe på de andre.Tar gjerne mot tips. Er selv en etterkommer av David Koth, og synes denne slekten virker interessant å forske i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Det enkleste er vel kanskje å søke i folketellingen 1801 samt i kongsbergkilder på etternavnet Koth og Koht, så har du et godt startgrunnlag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunn Huglen

Her har du noen i Koth-slekt i 1801-tellingen: LenkeI Avskjedigelsesmantallet for Kongsberg Sølvverk 1805 finner jeg også nevnt et par Koth-navn.Steffen Danielsen Koth , Kongsberg, f. 1757 gift mann. og en Stephen Fredriksen Koth i omtrent samme alder.Avskjedigelsesmantallet selges på Bergverkmuseet. Wenche Hervig , Kongsberg 1993.Her finnes mange opplysninger om arbeidssted, lønn, og fødselsår-Lykke til med søkingen.Mvh. Gunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunn Huglen

Ser at du har legt inn spørsmål på Dis-slektsforum også, med en rekke opplysninger : LenkePå Distreff vil du finne mange Koth-navn fra Kongsbergdistriktet.Mvh. Gunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil H Thomassen

Anna Stephensdatter Koth, f.1684, g.04.10.1709 på Kongsberg m. Jacob Berthelsen Landtverk, d.01.06.1770 (hos svigersønn Gulbrand Kulland).En datter av Anna var Cathrine Jacobsdatter Landtverk, dp. 21.01.1718, g. 02.12.1741 på Kongsberg m. Gulbrand Christophersen Kulland.Dette er kanskje opplysninger du har om etterkommere av Stephen? Denne slektslinjen kan følges til d.d.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kenneth Spaberg

Anna var nytt for meg, jeg hadde David og Henrich Stephansen fra før, ser også på linken over at det er visstnok er en Berte Stephansdatter Koth også.Har også funnet en Bastian Pettersen Koth som dør 1724, mest sannsynlig sønn av Petter Koth, som igjen er sønn av David Koth f. 1610.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.